Corona update 14-12-2020

Corona update 14-12-2020

Update 14 december 2020: Mondzorgpraktijken blijven open!

Meer info: 
https://www.knmt.nl/nieuws/gevolgen-harde-lockdown-voor-de-mondzorg

 > VERGEET NIET UW MONDMASKER MEE TE NEMEN EN OP TE DOEN BIJ BINNENKOMST!


Belangrijk als u een afspraak heeft: als er iets wijzigt in uw gezondheid en u daarmee op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.
 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:
 •   Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 •   Draag bij voorkeur een mondmasker bij binnenkomst 
 •   Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 •   Kom alleen naar uw afspraak. (Indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen).
 •   Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk. Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.

Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen. In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

WHO: Nederlandse tandartsen lopen voorop met veilig behandelen -  12 augustus 2020

WHO adviseert voor mondzorg strikte regels aan te houden zoals Nederlandse Leidraad Corona

In de media verscheen vandaag het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

Mondzorg in Nederland is ingericht op veilig behandelen

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en totdien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Tandartsbezoek leidt niet tot extra besmettingen

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen!


Persconferentie - 21 april 2020

Tijdens de persconferentie van 21 april 2020 is de mondzorg kort aan de orde geweest. Premier Rutte stelde dat tandartsen en mondhygiënisten “al open konden”. Meer precies is het zo dat wij nooit dicht zijn geweest, maar de reguliere zorg hebben opgeschort tot het moment waarop we deze weer verantwoord kunnen leveren.

Met de definitieve vaststelling van de Leidraad Mondzorg Corona kan onze koers worden vervolgd. Vanaf 22 april kunnen mondzorgpraktijken de reguliere mondzorg op verantwoorde en gepaste wijze hervatten. Dit houdt in dat alle mondzorgverleners en mondzorgpraktijken daarbij de Leidraad Mondzorg Corona volgen.

De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd. Wij zullen beperkt open gaan voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.
Met vriendelijke groet,
Team Tandartsenpraktijk Dik

Meer info:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

https://www.allesoverhetgebit.nl/nieuws/coronavirus-heb-je-een-afspraak-bij-de-tandarts/

https://www.knmt.nl/nieuws/who-adviseert-voor-mondzorg-strikte-regels-aan-te-houden-zoals-nederlandse-leidraad-corona

Beoordeel ons!

Independer klantscore
 • Infomedics
 • KRT
 • KRM
 • KRM
 
 
Webdesign:
OrangeTalent