Klikgebit

Klikgebit

Controle is belangrijk

Voor mensen met een prothese is het belangrijk om regelmatig (in ieder geval 1 maal per 2 jaar) hun prothese en het onderliggende tandvlees te laten controleren.

Indien de prothese niet goed past op uw kaak, kan uw kaak namelijk sneller slinken en dat kan gevolgen hebben voor het toekomstig functioneren van uw prothese.

Indien er afwijkingen mochten ontstaan aan het tandvlees onder het gebit dan is het voor behandeling daarvan wenselijk om dat in een vroeg stadium te ontdekken.

Wat kunnen wij voor u doen:

  • Repareren van scheurtjes en/of loszittende of afgebroken tanden. (100% vergoeding)
  • Een voering aanbrengen indien uw prothese los zit. (100% vergoeding)
  • Een nieuwe prothese vervaardigen indien uw prothese versleten is. (75 % vergoeding)
  • In het geval van een ernstig geslonken onderkaak kunnen wij u van een klikgebit voorzien (eigen bijdrage van 125 euro per kaakhelft)

Klikgebit op implantaten in de onderkaak

Bij veel mensen is de onderkaak zover geslonken dat hun prothese daar weinig of geen houvast meer aan heeft. Een nieuwe prothese of een voering in de oude prothese zal bij hen veelal geen verbetering meer geven. Het gevolg is dat mensen onzeker worden en niet meer voluit durven te lachen en vaak problemen hebben met eten. Bovendien kunnen de wangen gaan invallen bij een slinkende kaak waardoor men er ouder uitziet. In veel gevallen kunnen deze mensen worden geholpen met een zogenaamd ‘klikgebit’

Een klikgebit is een gebit dat vastklikt op 2 implantaten welke bevestigd zijn in de kaak. Een klikgebit zit stevig vast, maar kan ook worden uitgenomen voor reiniging. Bovendien wordt hiermee het verder slinken van de kaak en het invallen van het gezicht stopgezet. Het plaatsen van 2 implantaten ten behoeve van het klikgebit en het vervaardigen van het klikgebit is een relatief eenvoudige behandeling die vrijwel volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering (u hoeft er dus niet aanvullend voor verzekerd te zijn en heeft een eigen bijdrage van slechts 125 euro per kaakhelft)
In sommige extreme situaties worden tevens implantaten in de tandeloze bovenkaak geplaatst en vergoed door de zorgverzekeraar.

Onnodig verzekerd

Wij merken regelmatig dat mensen met een volledige prothese zich aanvullend hebben verzekerd voor de tandarts. Dit is onnodig omdat in het nieuwe verzekeringsstelsel alle reparaties en nieuwe voeringen van uw volledige prothese voor 100% worden vergoed vanuit de basisverzekering (dat wil zeggen: u heeft daarvoor dus geen aanvullende tandartsverzekering nodig en bespaart dus premie!)

Vrijblijvend en kosteloos consult

Indien u uw prothese wilt laten onderzoeken of indien u wilt weten of het plaatsen van implantaten een oplossing voor u persoonlijk kan zijn, dan nodigen wij u hierbij uit voor een kosteloos en vrijblijvend consult. U kunt daarvoor contact op nemen met onze praktijk.

                     

         
  Drukknopjes op 2 implantaten            Een staafconstructie op 4 implantaten

Een kunstgebit dat vastklikt op implantaten wordt een overkappingsprothese genoemd. In de onderkaak worden over het algemeen twee of vier implantaten geplaatst. Op deze implantaten kunnen drukknopjes of kan een staafconstructie geplaatst worden.


Beoordeel ons!

Independer klantscore
  • Farmamed
  • KRT
  • KRM
  • KRM
 
 
Webdesign:
OrangeTalent